Aina niin ihanainen joulu. No nyt se on ohi, joten ei tarvitse edes käsitellä koko asiaa, onneksi seuraavaan vuoteen on niin maan vitusti aikaa ja tässä välissä kerkeää ärsyyntymään sadasta muusta tuhannesta asiasta.

Asiat jotka nyt heti vituttavat on hautajaiskakut. Tilasin hautajaisiin 2 kpl 8 hengen kakkua joiden piti olla semmosia neliöitä voileipäkakkuja, no ei vittu ollu. Vaikka myyjän kanssa sitä puitiin noin 15minuuttia tilausta tehdessäni. Katselimme kiiltokuvia ja valitsin niistä parhaat päältä. Kolmas kakku jonka tilasin oli kermakakku 15 henkilölle, se taas puolestaan oli K-marketin kakku jonka olisin itsekkin kasannut 3 minuutissa. Näistä kuitenkin maksoin 160€. Oliko sen arvoista? EI. En jaksanut alkaa pitämään myyjälle puhetta siitä, että tämäkö on kotileipomo, vaan otin ne vitun kakut ja söin ne.

Toinen asia joka päälimmäisenä kakkujen kanssa on listalla tämä saatanan joulukinkkufitnesshelvetti. Salilla olettaisin olevan erittäin tyhjää tällä hetkellä, varmikseni en ole sielä vaaan vittu täällä vitun töissä vittu.

En voi ymmärtää miksi sitä joulukinkkua pitäisi ns. sulatella ? Se että syöt pääsääntöisesti terveellisesti ja urheilet, syöt yhtenä-kahtena päivänä ohi ja plussan puolelle, mutta miksi siitä pitää järjestää jokin uhraus seremonia siitä, että olet syönyt n 200g proteiinia enemmän kuin yleensä? Anteeksi, mitä vittua nyt TAAS?

Joulun jälkeen, luonnollisesti palataan normaaliin arkeen JO tapaninpäivänä, kun olemme taas työmaalla, mikä tarkoittaa sitä että jälleen vedetään sitä puuroa ja niitä vihanneksia. Ei se ole niin vaikeaa. Minulla esimerkiksi on viimevuoden suklaatkin vielä kaapissa, osan toki niistä olen käyttänyt leivonnaisiin, mutta ei tarvitse kiskoa kuin viimeistä päivää.

Minkä takia oletetaan että heitettäisiin vuoden treenaamisen ja puhtaanruoan tuottama tulos jotenkin "hukkaan" sillä että syödään vähän kinkkua ja luumukiisseliä ?

Luumuhan on todistetusti vain hyvää kamaa ja allekirjoittaneella aineenvaihdunta on ollut kovempaa kuin 1000g jälkeen vihanneksia. It's a miracle?

Minkä takia jouluna terveellisen ruoan syöminen on muka niin vaikeaa? Tai ylipäätään tuloksellinen syöminen jolla tarkoitan sitä, että se tukee sinun tavoitteitasi? Kun mietitte kisaajia, onhan heilläkin cheatmeals ja cheatdays jolloin saa vetää niin maan perkeleesti ruokaa. Eikö tämä voisi sit olla meidän tavallisten tallaajien cheatday?

Tärkeimpänä pointtina koko asiassa on se, että kunhan palaat takaisin normaaliin ruokavalioon ja omaan elämään, etkä jää vellomaan sinne kinkun kanssa. Kinkkua voi muutenkin hyödyntää normaalissa ruokavaliossa, ei se ole mikään special meal. 

Ja sitten tammikuussa alkaa nämä elämäntapamuutoksen tekijät, joilla kuitenkin jää se vain yritykseksi ja helmikuussa saat taas syödä. Niin just niin joo. Onko se sitten mielenheikkoutta..

Oma äitini on paras esimerkki tästä. Kun hän aloitti ruokavalion LAUANTAINA, kun muut yleensä tekevät sen Maanantaina. Hän aloitti ruokavalion 1 joulukuuta- 1 toukukokuuta. Eli joulukin mentiin kurinalaisesti. 

AINA näillä heikoilla ihmisillä tulee niitä "en voi noudattaa kun on pääsiäinen, joulu, vappu, uusivuosi, jeesuksen hautajaiset, kissan nimipäivät, sadonkorjuu juhlat ja veneen laskeminen vesille" Vuodessa on niin monta pyhää ja ns. tapahtumaa jolloin ei voi muka noudattaa ruokavaliota. Nämä juhlathan tarkoittaa automaattisesti sitä, että on PAKKO dokaa ja käydä mäkkärissä ja muutenkin tilata pitsaa ja syödä herkkuja. Tottakai ?

Vitun äääääääääääääääääliöt.

rakkaudella pullantuoksuinen MM <3