Taas on se aika vuodesta kun päivät pitenevät ja illat hämärtyvät. Kostean kesän ratoksi on baarista löydetyn kultamussukan kanssa hommattu yhteinen eläin. Joka kesä, joka seurustelusuhde.

Aletaan seurustelemaan, muutetaan yhteen hommataan yhteinen eläin, on se sitten kissa tai koira, tai muu sielullinen eläin ja elämä on ihanaa. Tulee syksy, ei olekkaan enää niin mukavaa vetää kumppareita jalkaan ja paksua takkia ja painella nipsun kanssa ulos. Kesällä toki on aina niin yhtä aurinkoista ja kiva tallustella menemään, mutta syksyn ja suomen 9kk talven ansiosta siitä ei juurikaan kerkeä nauttia, kesän aikana siitä nipsukasta on kasvanut muutenkin söpöstä karvapallosta jäätäväksi kasaksi, eikä se enää edes ole niin söpö. Mutta silti pitäisi ulos mennä?

Suhdekin oli kesällä kiva, oltiin paljon ulkona vedettiin bisseä nipsun ja hanipöön kanssa terdellä. Se kausi on taas ohi ja oikeastaan toi hanipöökin ei nyt ihan ollut sitä mitä hait ja joudutkin olemaan selvänä sen talidomin kanssa. Myös nipsu ja tämä hanipöö eivät ymmärrä toisiaan - hanipöö kun ei oikeastaan edes pidä koirista.

Laitetaan Tori.fi ilmoitus että annetaan vuoden ikäinen koira. Mitä vittua? Heitä se helvetin pallejaan rapsuttava hanipöösi sinne tori.fi eläkä sitä koiraa?

Hommataan kesällä eläimiä, kun niitä nyt sattuu kesällä tulemaan eniten myyntiin kun kesäkissat ja koirat karkaavat kodeistaan ja risteyttävät itseään joka risteyksessä. Missä on vastuu? tehdään eläimillä pentuja, myydään niitä ilman madotusta, rokotusta ja oikeastaan on ihan vitun sama onko kissan luovutusikä 8kk vai 12kk kunhan siitä eroon päästään.

Valitettavan moni ottaa kesällä/keväällä eläimiä, tietämättä sitä millainen vastuu on eläimistä. Ne ovat myös eläviä otuksia ja kaipaavat/tarvitsevat omistajaansa kuten lapsi. Et voi laiminlyödä kenenkään elämää, et ole mikään jeesus jolla on valtaa valita ja päättää toisen elämä. 

Onko kellään ylipäätään minkäänlaista moraalia? Itse en voisi luopua nipsuistani ja hipsuistani vaan koska aina ei ole hyvä sää. Tai vaikka että en nyt oikein jaksa. Molemmat nipsuhipsuni ovat pelastettuja jotka olisivat muuten joutuneet piikille, sillä heille ei vain ollut enään aikaa. Satun myös tietämään että nyt tälle naiselle jolta olen toisen kissoistani saanut on tulossa koira. Hän siis luopui kissastaan, koska ei "kerennyt" huolehtia siitä, mutta ottaa tilalle koiran. YOU FUCKING IDIOT. toivon ettei hän ikinä koiraa saa. 

Mitä tässä siis yritän sanoa? Hankkikaa eläin, kyllä. Pitkän harkinnan jälkeen niin, että olette valmiita sitoutumaan siihen loppuelämänne ajaksi ja rakastakaa sitä niinkuin lastanne, kohdelkaa eläimiä niin kuin haluisitte teitä kohdeltavan. Jokainen ansaitsee hyvän elämän. 

 

<3 Moraalinmurtaja