clown-630883_640.jpg

Aika moni on varmaan lukenut viime aikoina otsikoista näistä hämärissä hiippailevista klovneista. Pelottavista tappajaklovneista, ei mistään pyöreistä hassuttelevista pelleistä, vaan moottorisahojen kanssa riehuvista hirviöistä. Ilmiö on jo aiemminkin tuttu monelle muissa maissa julkaistuista juutuuppivideoista. Itseäni ne puistattivat jo silloin, nyt vielä enemmän kun siitä on tullut typerien ihmisten trendi-ilmiö. Pikkulasten pelottelu on jo ala-arvoista touhua, sekä osoittaa näiden klovnien olevan aikamoisia sekopäitä, eikä todellakaan lohduta tieto siitä, että tällaisiakin tapauksia kulkee tuolla vapaalla jalalla. Jekut jekkuina ja vitsit vitseinä, joku raja on kuitenkin oltava. Traumatisoitua  saa vähemmälläkin.

Hauskintahan tässä on se, että samalla kun nämä aivottomat idiootit hakevat hetkellistä vallantunnetta pukeutumalla pelleksi (mitvit?) ja pelottelevat lapsia ja herkkämielisiä, suuret suomalaiset suojelijat kokoavat joukkojaan mahtavaan lynkkaukseen. Saas nähdä kuinka käy, kumpi voittaa talikko- vai pellejengi? Mäkkärin oma pellehän jo joutui lähtemään uutisten mukaan piiloon pakkolomalle, juurikin nykyisen pelleilmapiirin vuoksi.

Koskahan tulee ensimmäiset kunnon uutiset, siitä miten nykyinen ilmiö vie leivän ja maineen kaikilta klovnina tyoskenteleviltä. Sirkusten klovniesitysten aikana roihuaa joukkohysteria ja kaaos, eikä lastenjuhliin voida palkata klovnia tekemään ilmapalloeläimiä. Karu maailma. Ei yhtään hauska ajatus.
 

RaivoRiitta