Kuvahaun tulos haulle coulda woulda shoulda

Pitäisikö tehdä jotain, voisitko tehdä jotain?

Aina on jotain tekemistä, jotain jossain tai edes jossain määrin. Tehtävät/tekemiset voidaan toki määritellä itse, mutta harvemmin työpaikalla, työssä johon olet sitoutunut mukamas olisi sinulla omankädenoikeuksia. Toki jos olet yrittäjä, eli oman elämäsi insinööri, sinulla on paljonkin valtaa. Mutta pureudutaan nyt kirjaimellisesti meihin rivityöläisiin jotka orjallisesti noudatamme systeemiä.

Olit sitten töissä missä tahansa, mihin kellon aikaan tahansa, suomen lait ja yhteisön järjestyssäännöt ovat voimassa. Työtehtäviä ja työaikoja on noudatettava orjallisesti ja tätä koko systeemiä valvoo itse isoveli. Myöhästeleppä systeemistä niin saat pari varoitusta ja kengän kuvan takapuoleen. Sound's fun huh?

Sitten on kuitenkin meitä joitain ihmisiä, jotka ovat tulleet siskon kissan kaiman koiran serkun ystävän kautta ja luikertelevat ongelmasta kuin ongelmasta pois ja homma siirtyy seuraavalla rivityöntekijälle. Mutta vittuakos sillä on väliä, rivissä jono jatkukoon. Ihmettelen syvästi näitä ihmisiä jotka häikäilemättömästi käyttävät juurikin edeltä mainittua koiraa edukseen saadessaan työpaikan ja silti sivuuttavat yhteiset säännöt ja toimitavat, vain koska ei nyt sattunut kiinnostamaan. Ei siinä, itseänikään en pidä juuri minään, mutta hoidan työni, siitä koen saavani palkkaa. (ehkä?)

Se, että varovaisesti huomautat asiasta kyseiselle henkilölle ei ole juuri mitään, kun katsot vasemmalle, se saamaton paskiainen on edelleen sinun kanssa samalla rivillä, eikä ota itseensä yhtään, olettehan "saman arvoisia" Yeah right. Katsot oikealle siinä seisoo kyrpäotsassa oleva Pertti joka on vähintään yhtä kyllästynyt työhönsä, tai vähintäänki sinua askeleen edellä. Sanot asioista koska haluat helpottaa omaa arkeasi, tehdä töitä jotta oma työntekosi olisi helpompaa. Töitä tehdään itselle jne jne..

Vaikka pidän itseäni pilvilinnojen romauttajana, jäätävänä paskiaisena, en kuitenkaan pääse omatunnostani ylitse. En voisi kuvitellakkaan että laiminlöisin työnantajani antamia työtehtäviä. Vaikka teemme kaikki samaa duunia, omalla tavallamme, soveltavamme omia juttujamme käytäntöön, ei sen siltikään pitäisi vaikuttaa toisiin työntekijöihin. Oletko saatanan sydämmetön, ajattelematon, keskenkasvuinen kakara vai oletko vain vitun tyhmä laiminlyödäksesi työnantajasi työtehtäviä, vai haluatko saada oikeasti omaan CV:hesi punaista viivaa?

Jos sinua ei todellakaan kiinnosta, nosta kytkintä, suksi sudaniin ja haista paskaa. Mene helvettiin häiritsemästä mun työntekoa. 

Omalla vapaa-ajallasi sen sijaan voit haistatella vittuja, vaikkakin sille puolisolle, kissalle, koiralle ja kaikelle liikkuvalle. Voit laiminlyödä siivousta, jättää tiskit tiskaamatta ja vetää kalsarikännit yksin kotona. KOROSTAISIN TÄSSÄ ASIASSA NIMENOMAAN SANAA _OMALLA VAPAA-AJALLASI_

Omasta vapaa-ajasta et ole tilivelvollinen kenellekkään, saat asua pommin räjähtäneessä kodissa, saat kiduttaa itseäsi olemalla vaikka viikon syömättä (en kuitenkaan provosoi tai suosittele kokeilemaan) mutta nimenomaan omalla ajalla. Sillon itse määrität sen mitä sinulla on tekemistä, mitä sinun olevinaan "pitää tehdä" ja mitä ei pidä. Pitäisikö tehdä jotain vai olla tekemättä? Sen määrität omalla ajallasi, ihan itse. 

Töissä, sinä noudatat yhteisiä sääntöjä ja normeja, olet työn orja, noudatat systeemiä ihan samalla tavalla kuin me muutkin senkin lusmuileva kirkonrotta.

huh huh, kyllä taas olo helpottaa jaksaa painaa vielä seuraavat 8h 10min työaikaa kun ei takana olekkaan kuin vasta 5h 35min.

Hyvää perjantaita, palataan!

<3 MM