Televisioiden realityt ovat synnyttäneet ärsyttävän ilmiön: epätoivoiset tosi-TV-tyrkyt. 2000-luku on tehnyt itsensä myymisestä niin helppoa. Onko kanssaihmisemme vaan oikeesti näin epätoivoista porukkaa, että kaikki huomio kelpaa? Vaikka ketään täysjärkistä ei edes kiinnostais niin silti iltapulujen isoimmat otsikot revitään tositeeveen tapahtumista, eikä esimerkiksi yhteiskunnalle tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. "Kattokaa mua! Antakaa huomioo!"Jos ei oo tarpeeks tykkäyksiä ni riisu vähän vaatteita. Tykkäyksiä satelee. Ihan sama kuka ruudun takana rasvapurkin kanssa odottaa joystick valmiina uutta kuvaa. Yksityisyys on katoava ja unohtunut käsite, jos sitä ees koskaan uusi sukupolvi on arvostanutkaan. Ei muisteta sitä, että kuka vaan voi ottaa sun nettiin julkaiseman kuvan itselleen, tehdä sil mitä haluaa. Jakaa sitä miten haluaa. Kymmenen vuoden jälkeenki samat videot/kuvat kiertää pilkattavana ja esille otettuina.

Arkaluontoisimmat kuvat on kovaa valuuttaa tietyntyyppisille tapauksille, eikä kerran enterii painettuas sitä saa enää varmaksi takaisin. Ainahan voi "poistaa" jälkeenpäin järkiinnyttyään tyhmiä kommentteja, arvelluttavia kuvia ja toivoa et kukaan ei tunnista sua lähikiskalla ostaas sidukkaa ku oot pannu telkussa puolta pataljoonaa. Kun antaa itsestään tyhmän ja halvan kuvan, ei sen muuttaminen olekaan helppoa, eikä kokonaan mahdollistakaan. Internetissä aina joku voi kaivaa sun pahimman painajaisen, pahimman virheen tai nuoruuden mokan esiin, juuri silloin kun sillä on väliä. Haet töihin julkiseen virkaan tai haluat vaikuttaa asioihin, pälähtää susta kuva ei niin imartelevassa yhteydessä juorulehtien kansiin. Turha itkee ku paska valuu jo reittä pitki.

Tottahan toki pitää kokea ja elää. Rikkoa rajoja, tuhria tabuja ja ärsyttää meitä kalkkiksia. Mutta kaikkea ei tarvitse sanoa tai julkaista. Harva meistä haluaa tulla muistetuksi Hottis/BB/puhelinmyyjä/eksätrantsul/TIS/maajussi-tyyppinä. Itse en kyllä menis viihteen vuoksi pilaan mainetta tai naamaa. Etenkin kun somen tarjoama anonyymi kommentointi on petollisen raadollista ja mehut vievää. Tai naimisiin ekoil treffeil? Onko ihme että avioerotkin nousussa, kun kaikki on vain mediaa varten maalailtua kulissia. Eikö ihmisillä ole enää omanarvontunnetta? Tai häpeää? Pitääkö kaikki kertoa suoliston toiminnasta seksileluihin? 

Toisaalta, tätä iltapulujen juttujen repiminenhä o iha suhteessa siihe mitä lukijat lukee. Ilmeisesti oon ainoa jonka mielestä tää soopa on vaan oksettavaa ja täysin turhaa. Kattoisin ennemmi luonto-ohjelmia. Tai historiallisia dokkareita. Ehkäpä minä olenkin se yhteiskunnan häpeämä epänormi-ihminen.

 

RaivoRiitta

 

P.s. En aio kattoo tänäkään syksynä yhtä ainutta liibalaaba-ohjelmaa. Join me, turn off the idiot box!