Tänään töihin tullessani,ollessani what ever, have been here last 9 days, mietin että mikä nyt sit on muuttunut?

On monia asioita/toimitapoja jotka ovat yli 3 vuoden työvuosieni ajan saatossa muuttunut. Olen saanut tämän työpaikan ansiosta monia ihania ystäviä, kavereita ja tuttuja. Mutta miten he ovat muuttuneet ajan saatossa vai olenko peräti minä muuttunut? Omassa käytöksessähän ei ikinä _tietenkään_ ole mitään vikaa tai sanottavaa sehän nyt on ihan selvää.

Yksi kanssa kituja kerran tokaisi minulle: " Sitten kuin olet ollut yhtä kauan talossa kuin minä, voit alkaa löysäilemään "

REALLY? Sitäkö se tarkoittaa? Mitä kauemmin olet ollut talossa, firmassa, miten vaan se tarkoittaa automaattisesti sitä, että olet todennäköisesti tehnyt töitä edeltävinä vuosina NIIIIIIIN paljon että nyt voit alkaa lusmuilemaan. Tämä työ jota rakkaan RR:n kanssa suoritamme ei juuri paljon vaadi, asiakaspalvelua suurimmaksi osaksi tämä työ on, valitettavasti työhömme myös kuuluu tiettyjen asioiden toiminnan ylläpitäminen/huolenpito ja ennenkaikkea asiakaslähtöisyys. Jos asiakkaalla tulee tilanne n. kerran päivässä on velvollisuutemme hoitaa se.

Kuitenkin tässä viimeaikoina on korostunut tämä saamattomuus. Laiminlyödään olemattomia työtehtäviä joiden suorittamiseen menisi max 15min tapauksesta tietenkin riippuen. Varsinkin jos hoidat työsi hyvällä sykkeellä saattaa siihen parhaimillaan mennä 8minuuttia. Miinustappa 6h jonka olet töissä jos tulet pelkästään iltavuoroon, siitä 8minuuttia ja laske huviksesi kauan sinulle jää aikaa lusmuilla jos suoritat työtehtäväsi vuoron aikana. AIVAN. Sinulle jää 5 tuntia ja 52 minuuttia kaivaa persettä, lukea iltapulua ja tsättäillä isän ja muiden lorttojen kanssa. 

Myöskin toinen esimerkki työtehtävien delekoimisesta/laiminlyönnistä. Olet aamuvuorossa, iltavuoro eli minä eilen tulen aikaisemmin koska noudan puolestasi kiitämään postista paketin. Tässä meneekin odotettua kauemmin aikaa ja tulet kuitenkin niin että ehditte tekemään hyvissä ajoin suorittaa vuoronvaihdon, tämä aamuvuoro ei voi ottaa tuomaasi kuittia omakseen ja siirtää sitä sinne minne kuuluu, vaan delegoi homman sinulle vaikka sinä olet tehnyt jo likaisen työn ja odotat pääseväsi aloittamaan vuoron, niin että kaikki täsmäisivät mutta EI, kun joudut aamuvuoron ajalla vielä ottamaan väärän tiedoston itsellesi ja muokkaamaan sitä vasta kuin hän olisi paketin hakenut. Mikä on muuttunut? Kuitenkin tämä kyseinen työntekijä jää vielä lusmuilemaan töihin ja lähtee vasta n. tunnin kuluttua siitä kun on jo päässyt töistä, hän ei halunnut lähteä ja jäi puhumaan paskaa kanssasi. Sepä ystävällistä.

Kun huomautat asiasta, ettet kuitenkaan lähtenyt ja olisit työt kerennyt kyllä hoitamaan niin vastataan että työaika olisi loppunut kesken eikä viititty jättää hommia puolitiehen. Voi vittu sentään, mitä paskaa.

Tämä rakas aamuvuorolainen on tullut hyväksi ystäväkseni tässä firmassa, mutta nykyään huomaan kuinka hän on asennoitunut niin, että MINÄ hoidan hänen hommiaan. Olen useasti hoitanut kyseisen henkilön tuurauksia ja muutenkin vapaaehtoisesti pitkän päivän saattelemana muita hommia ihan vain oman aikani kuluksi. Kuitenkaan, en saa luonnollisesti tästä mitään korvausta sillä tein sen hyvää hyvyyttäni. Näin ollen myöskin tämä ihana aamuvuoro olettaa että teen myös aina jatkossa luonnollisesti hänen hommansa, koska olen ne joskus aikaisemmin tehnyt. Tämä on suorastaan vituttavaa, sillä se ei kuulu minulle ja asioiden delekoiminen on silkkaa horroria.

Se, että delekoit työsi minulle ja nykyään tuntuu olevan semmoinen normi tässä firmassa. Se ei todellakaan ole _OK_ vaan ihan jäätävää paskaa. Se hajoittaa myös omaa suhtautumistani kyseiseen henkilöön sekä työilmapiiriä. Ihankuin ei muutenki vituttaisi tarpeeksi olla töissä, siihen vielä päälle kaveri joka ei olekaan enää niin mukava ja näin ollen kellään ei ole kivaa. Kiva.

Mitä tästä opimme? Kohtele kaikkia kuin paskaa niin saat lisää paskaa

<666 MM