Hola, 

nyt on ollut sen verran kaikkea haravointia ja paskanluontia, ettei oo tänne ehtiny avautumaan. Yksi asia tässä on kuitenkin tullut mieleen jo muutamana viikkona, nimittäin kateus. Kaikki mitä joku muu saavuttaa, onnistuu tai kehittää itseään, on näiltä kateellisilta ihmisiltä mystisesti pois. Haluttaisiin aina kaikkien muiden kanssa samat saavutukset ja edut, tekemättä kuitenkaan töitä sen eteen. En tiedä mitä se sitten täysin on, itselle tulee mieleen lähinnä kateus.

Vähän kuin olisit jollekin kateellinen uskomattomasta laihdutuksesta, haluat itsekin unelmien rantakropan, muuttamatta kuitenkaan syömistottumuksia tai liikkumatta pätkääkään. Tai sen sijaan, että voisit olla iloinen ja kannustava jonkun onnistuneesta elämäntapamuutoksesta, mollaat tätä tai vähättelet saavutuksia.

Yksi mikä on kanssa hauska, tähän törmää usein työpaikoilla on palkkakateus. Jos joku muu tekee duuninsa kirkkaasti paremmin tai onnistuu ja saa kannustimia, palkkioita tai palkankorotuksia, niin automaattisestihan ne kuuluu jakaa kaikille, vaikka muut eivät tekisi puoliakaan yhtä hyvin duuniaan?

Masentavin työkaveri ja ympäristönmyrkyttäjähän on juuri nämä "mulle kaikki, muut ei ansaitse mitään"-tyypit. Itse henkilökohtaisesti olen ottanut linjan, etten puhu raha-asioistani kellekään mitään. Eipä ne silti kellekään mitään kuulukaan. 

 

Marraskuisin terkuin,

RaivoRiitta