Kuten rakas ystäväni ja kanssa raivoojani RR kirjoittikin aijemmassa postauksessa näistä ihmispaskoista jotka levittävät mieletöntä ja sairasta hysteriaa keskellä kyliä, haluaisin avata näkökulmaa minun silmistäni, sillä pelkään klovneja kuollakseni.

Klovni tai pelle on koominen hahmo, jonka tunnistaa yleensä pukeutumisesta. Klovni voi esiintyä esimerkiksi sirkuksessa ja erilaisissa lastentapahtumissa tai olla osa karnevaalia.

Meillä kaikilla on tietty ajatus siitä mitä klovnit/pellet ovat ja millainen rooli heillä on tässä yhteiskunnassa. Mäkkärin pelle on ihan kiva ja lasten synttäreillä ja kaupoissa ilmapalloja puhaltelevat isojalkaiset töyhtöhyypät ovat kanssa ihan OK. Se on se kuva johon ajatusmaailmani perustan. Katsoin joskus elokuvan nimeltä The Purge, jossa siis kaikki tappaminen raiskaaminen yms on sallittua kerran vuodessa 12 tunnin ajan. Siinä oli maskissa olevia teinejä aseet käsissä, jotka lietsosi pelkoani kaikista saatanan naamanpeittämisestä - pukeutumiseen pelottavaksi hahmoiksi. 

the-purge.jpg

Silloin aloin myös ajatella näitä saatanan klovneja, usein heilläkin on niin paljon tavaraa naamassa, ettei se ole edes Draq queenin meikkiin verrattavissa vaan todellakin niin ettei ihmistä voi tunnistaa maskin alta, silloin sitä voi kutsua jo naamariksi.

Ihmismieli? Se, että pelotellaan lapsia tai vaikka sitten aikuisia luo pelottavan illuusion KAIKISTA naamareihin pukeutuneista henkilöistä, oli he sitten hyviä tai pahoja. Ihmismieli on niin vahva, että pelolle kun hetken antaa vallan  se vie koko käden. En yhtään ihmettele miksi joku on niin ahdistunut ja sulkeutunut tämän fobian vuoksi, onhan nyt henkilöllisyyden peittäminen ja veitsen kanssa kävely saatanan kuumottavaa. Fobia on kuitenkin ahdistuneisuushäiriö, (pohja jolla kommentoinen on lähihoitajan) ja perustuu tilanteisiin tai kohteisiin jossa on todellinen uhka, nimeltä perustamaton pelko. Mitä se sitten tekee? Oireita on fyysisiä ja psyykkisiä, jokainen voi lukea niitä vaikka terveyskirjastosta tai googlesta, mutta jo maalaisjärjelläkin tajuaa, että kun nämä klovnisadistit lisääntyvät armotta, et ole missään "turvassa" ja you can run but u cant hide, en yhtään ihmettele miksi nähdään harhoja ja pelätään kokoajan katsoa eteemme. Itsekkin tiedän olevani suljetussa ympäristössä töissä, mutta aamulla tullessani pimeään kiinteistöön, en voinut olla ajattelematta valot sytyttäessäni mitä jos..?

Pelko on normaalia, inhimillinen tunne. Joskus kuitenkin käy niin että pelko ottaa ihmisestä vallan, jolloin siitä kärsii koko pää että ruumis. Kun työstät asiaa päässäsi liikaa synnytät tahattomasti ajatusmallin päästäsi vaaroista joita voisi elämässäsi esiintyä, mikä taas ajaa sinut pisteeseen vainoharhaisuus mikä taas ajaa yksinäisyyteen ja ahdistuneisuuteen joka taas ajaa ja blaablaa, pointtini oli vaan se että ihmismielen valta on suuri, pelolle ei saa antaa valtaa, mutta ei kuitenkaan pidä suhtauta asioihin epärealistisesti. Tilanne kun on mikä on, sen mukana täytyy vain mennä. 

Fobialla nimenomaan tarkoitetaan liioteltua pelkoa - mutta milloin liiottelet? Olen omasta mielestäni jo suhteellisen aikuinen, 20 reippaasti paremmalla puolella, enkä pelkää kuolemaan tai muitakaan luonnollisia asioita, joten omasta mielestäni olen aika "kovapää". Kuitenkin klovnifobiani on liioiteltua? En juokse pää kolmantenajalkana tuolla klovneja karkuun, en edes ajatellut asiaa kunnes luettuani nyt joka päivä uutisista näistä pelleistä. Se että aivoni alkoivat työstämään asiaa, tuli jälleen se hiki ja tuska. Usein se pelko alkaa kun on jotain pelättävää. Lentokonekin voi pudota, mutta on silti turvallisin tapa matkustaa. Et pelkää lentämistä välttämättä ennenkuin olet atlantin pohjalla airbus 360:sen kanssa. Joten sama kysymys nyt, pelkään klovneja, mutten ennen koska en käy lasten syntymäpäivillä lietsoomassa pelkoani, mutta töihin joudun päivittäin menemään, jätänkö menemättä koska voin törmätä klovniin?

Lopettakaa jo, se millaiset traumat joku lapsi tai aikuinen voi saada tuosta pelleilystä on sairasta, eikä mikään leikinasia. Joku kärsii loppuikänsä siitä, että joku mieleltään sairasihminen on tuola ulkona moottorisahan kanssa. Kukaan täysjärkinen ei voi tehdä tuollaista, se millaisen pelon ja epävarmuuden luot ihmisille ei voi olla mielestäsi tervettä.

Keep safe 

<3MM