Mihin lokeroon SINÄ kuulut ?

Ihmisiä nykyään tykätään laittaa lokeroihin, sijoittaa sinut kategoriaan tai ihan puhtaasti tuomita sinut joksikin. Mutta miksi ja mihin? Jos satut pitämään esimerkiksi salilla käymisestä, olet automaattisesti urheilija tai fitnesspelle. Se, että käyt salilla tekee sinusta automaattisesti osan jotain kategoriaa oli se sitten fitnesspelle, urheilufriikki tai ikuinen läski, eli käyt salilla vain laihduuttaaksesi. Onko se sitten väärin? No totta helvetissä on, tyhmiäkö kyselet.

Se että tykkäät tehdä ruokaa, tekee sinusta automaattisesti läskin ja pellen joka tyydyttää itseään tekemällä lohturuokaa. Ei ei ja vielä kerran ei. Terveellistä ruokaaahan ei ole, right. Jos syöt salaattia olet varmasti pupu tai ainakin kovaa vauhtia muuttumassa sellaiseksi.

Jos piiperrät päivät pitkät kukkapenkkien, kasvimaiden tai muun pihanlaiton parissa, sinulla varmasti kasvaa siellä kasa kannabista sydäntensärkijöiden vieressä ja ruohosipulin tilalla on sieniä, jotka keität ja myyt tuhansien voitoilla narkomaaneille. Ei ei ja vielä kerran ei. Et voisi tietenkään pitää puuhastelusta ulkona, tai kukkien tuomasta mielihyvästä koko kauneudessaan tai kasvattaa itse luomuja tuotteita (=ruokaa) koska sehän on mahdotonta, eihän siitä makseta edes veroa!

On se ihan sama mitä teet, se ei kuitenkaan miellytä ketään tai mitään. Mielipiteitä on moneksi. Miksi sitten teet niin? No siksi, että se on sinulle sitä huumetta, josta saat mielihyvää ja se tekee elämästä jollain tapaa siedettävää. Sinun ei nimenomaan tarvitse vetää huumausaineita tullaksesi onnelliseksi, uskokaa tai älkää elämä on parasta huumetta.

Miksi sitten lokeroida? Etsimme jokainen jokapäivä jotain mistä itse pidät, sitten kun se jokin löytyy tulevat seuraavat paineet eli kenelle kerron uudesta harrastuksesta, miten se otetaan vastaan, tyrmätäänkö sinut heti ja saat kasan paskaa niskaan. Kyllä. Näin me toimimme. Tuomitsemme heti uuden itselle vieraan asian, eikä onnea voi toisille sallia, ho hoijaa.

Miksi pitää olla osa jotain? Allekirjoitan täysin sen, että on mukavaa löytää laji josssa mahdollisesti on muita samankaltaisia ihmisiä ja saada tekemistä, jossa kaikki sinä2 omaavat persoonat on myöskin 110% mukana. Se jos mikä kannustaa jatkamaan. Mutta etkö voi olla yksilönä osa porukkaa joka muodostaa joukkueen? Ei kukaan kanna vastuuta yksin, mutta jokaisella on jotain omaa ja jokin rooli. 

Together we are stronger.

Kuvahaun tulos haulle together stronger

Omilla mielipiteillä, niiden jakamisella ja esiin tuomisella on merkityksensä. Et ole tilivelvollinen kenellekkään. sinun ei tarvitse perustella miksi teet mitäkin asiaa ja kenen kanssa. Sinun ei tarvitse kertoa, että käyt salilla. Jos haluat sen kertoa, se on sinun valintasi, mutta se miten asian kerrot on täysin itsestäsi kiinni. Voit alentua saamaan fitnesshelvettipaska kommentteja, mutta vastaa omalla argumentillasi - et ole paska, et käy salilla miellyttääksesi muita, et ole osallistumassa Fitnesskisoihin, et nyt etkä ehkä ikinä tulevaisuudessa. Käyt salilla koska se tuo sinulle hyvää oloa ja auttaa jaksamaan arjessa. Et välttämättä ole urheilija - mutta saatat sitä tavoitella. Oman hyvinvoinnin tavoitteleminen ei ole keneltäkään pois. Vitut päähän niille ketä siitä nokkiinsa ottaa. 

Itsestä ei tarvitse tehdä numeroa, sinun ei tarvitse vuodattaa facebookkiin ja muihin sosiaalisiin medioihin sitä että hei kävin salilla tänään. Ketään ei kiinnosta? Teet sitä itsesi vuoksi. Jos haluat jakaa juttujasi, anna palaa, näytä niille. Mutta jos tavoitteenasi ei ole julkisuus, vaan pidät käytännössä päiväkirjaa itsellesi, mieti yleisösi. Näyttämällä julkaisut vain kavereille tai yksityisellä instagram tilillä tavoitat sen mitä haluat tavoittaa. Et suinkaan Seiska lehteä. Mieti millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa ja oletko valmis ottamaan vastaan sen, mitä julkaisusta voi aiheutua. Itsestä ei tarvitse tehdä numeroa, mutta omaa itseään saa tuoda esille. Tajusitteko? Anyway, se mitä teet ja mikä tekee sinut onnelliseksi, on itsestäsi kiinni. Kanna sitä ylpeänä ja sillä asenteella että olet voittamaton. En nyt tarkoita sitä että pitää vetää alaston satanen Helsingin keskustassa, mutta uskalla tuoda omia asioitasi avoimesti esille, ylpeänä sanot: "Minä on Pirkko 30v Kalajoelta, minä käyn salilla, silloinkuin huvittaa, omaksi ilokseni, ei - en ole menossa fitnesskisoihin - ainakaan vielä, olen onnellinen juuri nyt & juuri näin." 

Mukavaa keskiviiikkoa kaikille lukijoille, heittäkää mielipiteitä kommentteihin! :)

<3MM